Skip to content

Новото приложение на Flickr

Ползвате ли Flickr? Да, онзи Flickr на бавно загиващия Yahoo, насочена към фотографи. Точно, съшият 🙂
Ако не, време е да заочнете по активно да го ползвате, защото само преди няколко часа, Flickr направиха сериозна заявка за слава. Как? Като си обновиха iOS  и Android приложението.

Как това ще повлияе на Flickr?

Много е просто. При положение, че смартфоните все повече се доближават до перфекционизма на DSLR-ите, а хората ползват най вече смартфона си за да правят снимки, то ъпдейт с Flickr 3.0 е най-важният в историята им.
Важен е, защото за първи път от както имат приложение, Flickr  се фокусират изцяло върху потребителското преживяване на потребителя и върху снимките! Да, снимките! Не това кой какво е шернал, кога и къде го е снимал, кой ваш приятел е лайкнал еди коя си чужда снимка….Фокуса е върху снимките. И така и трябваше да бъде.

Като дизайн апликейшъна най-накрая е изцяло iOS7 консистентен. И е красив 🙂
Да има някои малки елементчета, които дразнят, но като цяло не е кой знае какъв проблем.
Това, което обаче най-силно ме впечатли е ползваемостта на апликейшъна. Имате 3 менюта – поток с информация, бутон за достъп до камера и бутон за достъп до профила. Точно каквото ти трябва, нищо повече.

Ако избереш снимка, екрана ти се изпълва само и единствено със снимката, а ако си запален фотограф, който все пак се интерсивуа как е снимана, exif-a е само на един клик разстояние. Готиното тук е че самият exif е изключително добре пипнат и през повечето време го тапвам просто, за да му се радвам 😀

Камерата вече освен снимки, прави и видео, като тук суича между двете ми изгуби поне 30мин да го разцъквам… но не защото е труден за ползване, а защото просто ме кефи как е направен 😀 😀

Ето ви и една галерийка, която спретнах с екрани от моето приложение.

Хареса ти статията? Абонирай се за нея и още други интересни статии!

 

 

Share Button

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *