Skip to content

Супермен – визуализация

Superman3

Явно това ще се превърне в традиция, да правя 3D визуализации на всеки филм (за супергерои), който ме впечатли 😀
За мое най-голямо щастие, имах възможността да изгледам Man of Steel на кино – 4DX ако трябва да сме точни. Това е от нова кино, където те кандилкат, духат, мокрят и т.н. – вярвайте ми, супер яко е.

За тези, които не знаят Man of Steel е reboot на историята за Супермен, един от най-великите герои, дело на DC Comics. Подобно на визуализацията ми за Iron Man, реших че е добра идея да отдам внимание и на още един мой любим супер герой. Най-хубавото в цялата история е, че намерих свестен безплатен 3D модел, който да “рендосам” (както обичам да казвам).

Интересното тук беше, че файлът не беше .obj  или .c4d, какъвто принципно би ми свършил страхотна работа, а .dae – което всъщност е файловото разширение на  COLLADA. Файл който до сега не съм отварял и не знаех какво да очаквам. Оказа се, че COLLAD формата, поддържа всичко от стандартния  .c4d  файл – в това число, направения риг на модела, така че можеш да го раздвижиш както си искаш.

След като си поиграх малко да наместя свързките на модела, осветих всичко с HDRI на облаци и добавих осветлението. В комбинация с вградения physical render engine, мисля че се получи доста добра визуализация.

Забележките и препоръките ви, както винаги са добре дошли =)

 

Superman1
Superman2
Superman4
Superman5

Share Button

Be First to Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *