Skip to content

IronMan Mark 7 – визуализация в Cinema 4D

Iron-Man-Mark-7_v2-1

Iron Man.
На практика съм обсебен от този супер герой. И да, знам че звучи крайно детинско, но НЕ ме интерисува. Историята и цялата митология на IronMan са едни от най-интересните, така че заслужава малко внимание и почит. Само преди 1-2 седмици излезна и последния филм от поредицата (100% ще има още), който затвърди манията ми 😀

Снощи, четейки блога на GrеyScale Gorilla, реших  да направя максимално реалистична визуализация на IronMan. Ник Кембъл,  публикува туториал как се текстурира и осветява, но аз лично не съм доволен от крайният му резултат. Приех го като челиндж, да направя по-добра визуализация. И ето че стигнахме до този пост =)

За мое най-голямо щастие успях да намеря читав, безплатен 3D модел на IronMan, който да използвам. В случая е MARK7 – модела на бронята, която Тони Старк ползва в The Avengers. Убих текстурите, които вече бяха заложени – бяха твърде плоски, твърде измити като цвят и изглеждаха като пластмасов модел, не като метален. Което беше крайно далеч от целта, която гоня. Взех и направо го пре-текстурирах.

IronMan не е само лъскава метална текстура. Няма как да бъде – лети, бие се, пада, удря се и т.н. Нормално е металната текстура да има драскотини, изтъркана боя и криви или счупени елементи. Това щеше да предаде реализъм и детайл на рендера ми.

Това е крайният резултат.
Ако виждате забележки, а то сигурно има, моля споделяйте ги.
Всеки съвет и обратна връзка е добре дошъл =)

 

Iron-Man-Mark-7_v2-2
Iron-Man-Mark-7_v2-3
Iron-Man-Mark-7_v2-4
Iron-Man-Mark-7_v2-5
Iron-Man-Mark-7_v2-6
Iron-Man-Mark-7_v2

Share Button

3 Comments

  1. […] герои, дело на DC Comics. Подобно на визуализацията ми за Iron Man, реших че е добра идея да отдам внимание и на още един […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *